FOR A NEW AND UNITED EUROPE!

FOR A NEW AND UNITED EUROPE!
Europe between past and future

Apr 13, 2014

21.26h CET: Enough of your bad propaganda, Mr. Putin:Сепаратистам висунули останній ультиматум

Сепаратистам висунули останній ультиматум


Турчинов в ультимативній формі заявив, що особи, причетні до останніх подій у східних областях України, зокрема ті, хто брав участь у захопленні адмінбудівель, мають здати зброю та звільнити будівлі до 9-ї години ранку понеділка, 14 квітня. Лише у такому разі порушники не будуть притягнуті до кримінальної відповідальності.

Текст відповідного указу в.о. президента України Олександра Турчинова "Про заходи щодо забезпечення консолідації громадян України та припинення громадянського протистояння в Донецькій та Луганській областях" розміщено на офіційному сайті в.о. глави держави.
"Здійснити в установленому порядку заходи до недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної, адміністративної відповідальності осіб з приводу подій, які мали та мають місце під час масових акцій у Донецьку та Донецькій області, Луганську та Луганській області, - за умов добровільної здачі державним органам зброї, бойових припасів, вибухових речовин, вибухових пристроїв і звільнення всіх зайнятих під час масових акцій будівель, приміщень державних органів і органів місцевого самоврядування в термін до 9.00 14 квітня 2014 року", - йдеться у документі.
З завтрашнього дня, кримінальне переслідування поширюватиметься на осіб, які вчинили поранення або вбивство громадян України, зокрема військовослужбовців та працівників правоохоронних органів.
Кабінету міністрів доручено підготувати, внести та організувати супроводження у Верховній Раді законопроектів щодо проведення в Україні реформи місцевого самоврядування та організації влади в регіонах. Ці законопроекти передбачатимуть децентралізацію влади і суттєве розширення повноважень територіальних громад, формування виконавчих органів місцевими радами, розширення матеріальної і фінансової основи місцевого самоврядування.
Впродовж трьох місяців Кабмін також має розробити дієві механізми участі громадськості у прийнятті органами місцевого самоврядування рішень і забезпечити прийняття відповідних законів.
Окрім того, відповідно до указу для узгодження позицій стосовно законодавчих змін щодо проведення в Україні реформи місцевого самоврядування та організації влади в регіонах має бути створена спеціальна робоча. До її складу увійдуть представники Кабінету міністрів, народні депутати, представники Асоціації міст України та делеговані представники місцевого самоврядування і громадськості.
"Я звертаюся до кожного українця: перед обличчям зовнішньої агресії ми повинні об'єднатися.", - завершив свій виступ Турчинов.
Нагадаємо, що сьогодні, на засіданні РНБО було вирішено розширити масштаби антитерористичної операції на сході країни, зокрема залучити до неї збройні сили. Також, як повідомив у неділю, 13 квітня заступник міністра внутрішніх справ Микола Величкович - до захисту територіальної цілісності України залучено резервістів Національної гвардії.

 

No comments:

Post a Comment